Ga naar de inhoud

Zwemmend Redden

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. 
Als je je A en B diploma hebt gehaald (C hoeft niet perse) kun je bij ons blijven zwemmen. De jongste kinderen trainen van 18 tot 19 uur; de oudere kinderen van 19 tot 20 uur. Bij de RBR leer je nog beter zwemmen, je traint voor een ijzersterke conditie en je leert hoe je andere mensen uit het water kunt redden. We zijn niet voor niets een reddingsbrigade! De RBR biedt een gevarieerd programma.​

​​Van september tot december kiezen we uit: conditietraining, slagverbetering, estafette, quiz, balspel en parcours. Je mag ook bij een wedstrijdploeg gaan: dan ga je hard trainen voor verschillende wedstrijden. Van december tot de zomervakantie gaan we ons met z’n allen voorbereiden op de clubbrevetten. Elk voorjaar kun je er eentje halen, drie achter elkaar. We oefenen verschillende vervoers- en bevrijdingsgrepen, je leert een pop op te duiken en hem te vervoeren, klosgooien komt aan bod en nog veel meer!

Als je 3 clubbrevetten hebt gehaald, ga je trainen voor de 4 diploma’s Zwemmend Redder. Met jou in de buurt is de kust veilig! Je leert nog meer grepen en manieren om mensen te redden. De zwemlessen voor het zwemmend redden zijn 60 minuten en worden gegeven op woensdag tussen 18:00 en 20:00 uur. De groepen worden naar gelang het brevet c.q. diploma gemaakt. Bij Redding Brigade Rosmalen kun je in de recreatieve diplomalijn de volgende brevetten c.q. diploma’s halen. De laagste brevetten zijn RBR-brevet 1 t/m 3, daarna kun je zwemmend redder 1 t/m 4 halen en de hoogste diploma’s in deze lijn zijn de lifesaverdiploma’s 1 t/m3. Lifesaver 2 en 3 worden niet op woensdag gegeven maar in het trainingsuur op maandag van 21:00 tot 22:00 uur, hiervoor is ook een geldig EHBO-eenheidsdiploma nodig. Bij ieder brevet c.q. diploma worden reddings- en zwemvaardigheden vereist, bij RBR-brevet 1 de minste vaardigheden en zo oplopend naar lifesaver 3. RBR-brevet 1 sluit goed aan op zwem-ABC B of C. Bij de lifesaverdiploma’s wordt ook de theoretische kennis van het redden gevraagd tijdens de examens.

Lifesaver 1 t/m 3   
Lifesaver 1: woensdag tussen 19 en 20 uur
Lifesaver 2 en 3: maandag tussen 20 en 21 uur​Bij de Lifesaver diploma’s wordt het echt menens. Je leert de theorie achter de technieken en voor Lifesaver 2 en 3 heb je ook je EHBO-diploma nodig. Verder leer je de eerste beginselen van toezichthouden en van strandwachtlopen.